تاثیر تحریم نفت Oil sanction روسیه در اروپا

تاثیر تحریم نفت Oil sanction روسیه در اروپا
بازارجهانی فارکس

تاثیر تحریم نفت Oil sanction روسیه در اروپا

تحریم نفت  Oil sanction روسیه در اروپا چه تاثیری خواهد داشت

 

اتحادیه اروپا تحریم تدریجی نفت Oil sanction  روسیه را پیشنهاد داده و تحریم‌ های خود را بر مسکو به دلیل تهاجم این کشور به اوکراین تشدید می ‌کند. تحریم نفت روسیه در اروپا چه تاثیری خواهد داشت؟ اتحادیه اروپا در حال حاضر چه موادی وارد می کند؟

بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی (IEA)، اتحادیه اروپا قبل از جنگ در اوکراین روزانه 2.2 میلیون بشکه نفت خام و 1.2 میلیون بشکه در روز محصولات نفتی پالایش شده وارد می کرد. اروپا نه تنها نفت خام از روسیه، بلکه نفت تصفیه شده را نیز وارد می کند محصولاتی مانند گازوئیل برای سوخت صنعتی و مسافری وسایل نقلیه. واردات گازوئیل از مناطق دورتر از روسیه به معنای افزایش هزینه های حمل و نقل است.

بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، نفت روسیه یک پنجم نفت پالایش شده در اروپا را تشکیل می دهد. برخی از پالایشگاه ها سوخت از بنزین به سوخت جت تولید می کنند مانند PCK Schwedt و Leuna آلمان و همچنین پالایشگاه ها در جمهوری چک، مجارستان، اسلواکی و لهستان از روسیه تغذیه می کنند

عرضه نفت خام از طریق خط لوله دروژبا – یا “دوستی” در سال‌ های اخیر به شدت در نوسان بوده است و تحویل به 1.5 میلیون بشکه در روز می‌ رسد در حالی که در ماه‌ های اخیر از جمله فوریه به حدود 0.8 میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.

لهستان می تواند از طریق بندر گدانسک در دریای بالتیک به منابعی از مکان هایی مانند عربستان سعودی یا نروژ دسترسی پیدا کند.

لهستان که خود تلاش می کند تمام نفت خام روسیه را در پالایشگاه های خود جایگزین کند، می تواند بخشی از نفت وارد شده به گدانسک را به پالایشگاه های آلمانی هدایت کند، اما جزئیات این موضوع هنوز مشخص نشده است.

تغییر این مسیرهای عرضه به احتمال زیاد به معنای افزایش قیمت مواد اولیه برای دو پالایشگاه بزرگ آلمان است که منجر به قیمت‌ های بالاتر برای مصرف ‌کنندگان نهایی می ‌شود.

برای تمام پالایشگاه های کشورهای محصور در خشکی، جبران نفت صفر از طریق دروژبا یک کار بزرگ خواهد بود. احتمالاً شامل حمل و نقل گران ‌تر و کم کارآمدتر از طریق کامیون‌ها، راه‌آهن‌ها، رودخانه‌ها یا توسعه آینده خطوط لوله مانند TAL است که از دریای مدیترانه از طریق اتریش به آلمان می‌رود.

اسلواکی، بلغارستان و جمهوری چک به دنبال معافیت‌ هایی از ممنوعیت قریب‌ الوقوع اتحادیه اروپا بر نفت روسیه برای دسته ‌بندی چنین جایگزین ‌هایی هستند، در حالی که مجارستان از ترس امنیت انرژی خود از این طرح‌ ها حمایت نمی ‌کند.

پالایشگاه ها معمولاً به گونه ای راه اندازی می شوند که بر روی یک نوع نفت خام خاص کار کنند، مانند اورال درجه اول صادراتی روسیه. دیگر انواع نفت خام از نروژ، خاورمیانه، ایالات متحده یا غرب آفریقا را می توان مخلوط کرد یا پالایشگاه ها را بازسازی کرد، اما این می تواند بازده یک پالایشگاه را تغییر دهد و هزینه بیشتری برای آن داشته باشد.

مصرف کنندگان سنتی نفت روسیه نیز اکنون مجبور خواهند بود نه تنها برای واردات نفت جایگزین با یکدیگر رقابت می کنند بلکه همچنین با مشتریان موجود در آسیا وارد رقایت شوند.

در سطح جهانی، ظرفیت پالایشگاهی در حال کاهش است زیرا جهان تلاش می کند وابستگی خود را به سوخت های مبتنی بر نفت کاهش دهد. مورگان استنلی تخمین می‌زند که از زمان شروع همه‌گیری ویروس کرونا، ظرفیت آن تا ۲.۷ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.

با ظهور مجدد رشد اقتصادی با پایان قرنطینه ها، تولیدات پالایشگاهی افزایش یافته است، به این دلیل که پالایشگاه ها سعی خواهند کرد تا حد ممکن سوخت را وارد بازار کنند.

با این حال، پالایشگاه هایی که سخت ترین مشکلات عرضه را دارند، احتمالاً سود کمتری خواهند داشت زیرا هزینه های نفت خام آنها افزایش می یابد.

کشورها و پالایشگاه ها معمولاً مخازن ذخیره سازی نیز دارند که در صورت بروز اختلالات کوتاه مدت می توانند از آن استفاده کنند.

کشورهای اتحادیه اروپا تا پایان سال فرصت دارند تا برای این اختلال آماده شوند و احتمالاً در مناطق نزدیک به پالایشگاه‌ هایی که ممکن است با مشکل مواجه شوند، ذخیره‌ سازی را پر کنند.

اگر روسیه ابتدا عرضه را قطع کند، اختلالات شدیدتری ایجاد خواهد کرد.

 

⚠️خوانندگان عزیز:  لطفا دقت کنید که پست های تیم آرمین آکادمی، به هیچ عنوان سیگنال خرید و فروش نیستند!!!

لطفا از پست های ما در جهت خرید و فروش در بازارهای ارزدیجیتال، فارکس و بازارهای جهانی بدون مشاوره با تیم ما اقدام به معامله نکنید!!!  این پست ها، فقط جنبه آگاهی و اطلاع رسانی دارند.

 

🌐 منابع :  armin-academy.comreuters.com

تلگرام آکادمی : 🆔 @Armin_Academy1

 

به این مقاله امتیاز دهید!post
در صورت تمایل پست های ما را به اشتراک بگذارید *

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کریپتوکارنسی